Uluslararası Rumeli Sempozyumu

Açılış Konuşmacıları

07/01/2019 10:37:05 - 25/12/2019 10:37:05 - 52361 Okunma

NESLİHAN KANSU YETKİNER (PROF. DR.) Hacettepe Üniversitesi, Mütercim Tercümanlık Bölümünden bölüm birincisi olarak mezun olmuştur (1993). Yüksek lisans derecesini aynı bölümde “Can Yücel Şiirlerinin İngilizce’ye Çevirilerine Biçembilimsel Analitik bir Yaklaşım” başlıklı teziyle (1996) almıştır. Dilbilim alanındaki doktora çalışmalarını, Ubbo Emmius Bursu almaya hak kazanarak Groningen Üniversitesi (Hollanda) Dil ve İletişim bölümünde tamamlamıştır.(2006).

Sırasıyla Tömer’de İngilizce ve yabancılar için Türkçe okutmanı (1994), Londra Universitesi, SOAS’ta (School of Oriental and African Studies) yarı zamanlı Türkçe okutmanı (1995) ve  Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır (1996-1998). Doktora çalışmalarıyla eşleşik olarak Hollanda’da yaşayan göçmen Türk çocukları ve kadınlarıyla ilgili çeşitli projelerde yer almıştır. 2006 yılından bu yana İzmir Ekonomi Üniversitesi, Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Kansu-Yetkiner’in ulusal ve uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış birçok makalesi ve sözlü bildirisi vardır. Aynı zamanda sözlü çeviri ve çeviri çocuk yazınında ekoeleştiri konulu iki Tübitak 1001 projesinin yürütücülüğünü yapmıştır.

Temel araştırma konuları eleştirel söylem çözümlemesi, bütünce temelli çeviri çalışmaları, çeviri çocuk yazını, edimbilim ve çeviri olan Kansu-Yetkiner, aynı zamanda, Çeviribilim Edimbilim İlişkisi başlıklı kitabın da yazarıdır.

MEHMET NARLI (PROF. DR.)

1963 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini aynı şehirde gördü. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Dört yıl öğretmenlik yaptıktan sonra üniversiteye geçti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde 1996’da yüksek lisansını, Hacettepe Üniversitesi’nde 2000’de doktorasını tamamladı. 2008’de doçent, 2013’te profesör unvanlarını aldı. Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı, Türk Dili Bölüm Başkanlığı, Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu.

Araştırma, eleştiri ve makalelerini Türk Dili, Bilig, Türkbilig, İlmi Araştırmalar, Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları gibi dergilerde yayımladı. Uluslararası ve ulusal indekslerde taranan dergilerde otuz makalesi yayımlandı. Orhan Kemal’in Romanları Üzerine Bir İnceleme, Roman Ne Anlatır, Şiir ve Mekan, Şiir Çözümlemeleri, Edebiyat ve Delilik, Çağdaş Türk Romanı, Cumhuriyet Dönemi Türk Şiiri, Roman Sevdaları, Şiir Burcu, Öykü Burcu, Kahire ve Paris Notları adlı kitapları bulunmaktadır. Dolunay, Kırağı, Kanat, Türk Edebiyatı, Yedi İklim, Hece, Varlık, Dergah, İtibar, İzdiham gibi dergilerde şiir ve edebiyat eleştirileri de yayımlanan Narlı’nın, Ömürlük Yara, Dil Kapısı, Ruhumun Evvelyazıları, Çiçekler Satılmasın adlı şiir kitapları da vardır.

 

 

klu rumelisymposium açılış konuşmacıları 2020

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.