Uluslararası Rumeli Sempozyumu

Iii. Uluslararası Rumeli Sempozyumu Özet Çağrısı

04/12/2019 11:10:49 - 04/12/2019 11:10:49 - 37128 Okunma

Değerli Meslektaşımız,

Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından dil, edebiyat ve çeviri alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan ve 15-16 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşecek olan III. Uluslararası Rumeli [Dil, Edebiyat, Çeviri] Sempozyumunu düzenlemekten büyük onur duyuyoruz.

Sempozyumun amacı dil, edebiyat ve çeviri alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek bu alanlara özgü araştırma yöntemlerini ve kuramları yeniden gözden geçirmek, ortaya çıkan yeni eğilimleri saptamak, edebiyata, kültüre ve her ikisini bünyesinde barındıran çeviriye ilişkin temel güncel sorunları ele almak, kısacası bu alanlarda geçmişi ve bugünü eleştirel bir bakışla değerlendirmek ve geleceğe ilişkin öngörülerde bulunmaktır. Temennimiz, sempozyumun dinamik bir tartışma ortamı yaratarak yepyeni bakış açılarına ve önerilere zemin hazırlaması, geçmiş ile bugünün, eski ile yeninin, geleneksel ile modernin ikili karşıtlıklar biçiminde değil de bir devamlılık ilişkisi biçiminde ele alınmasına katkıda bulunmaktır.

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan ve dil, edebiyat ve çeviribilim alanlarında önemli isimlerin açılış konuşmalarıyla şereflendirecekleri III. Uluslararası Rumeli [Dil, Edebiyat, Çeviri] Sempozyumuna bildirilerinizle katılmanız bizleri mutlu edecektir.

Sempozyumumuz iki gün sürecektir. 1. gün öğleden önce açılış konuşmaları, öğleden sonra ise oturumlar gerçekleşecektir. 2. gün için öğle yemeği ve İğneada ve Longoz Ormanları gezisi planlanmıştır.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgiye rumelisymposium.klu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Doç. Dr. Yakup YILMAZ

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

çağrı 2020

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.